Toimitilaturvallisuus
Jyri Paasonen

Perinteisiä lukituksia päivitetään nyt mobiiliohjattaviksi

Kotimainen Abloy on yksi esimerkki suomalaisesta turvallisuusosaamisesta, joka kehittää jatkuvasti tuotteitaan vastaamaan nykyaikaisia vaatimuksia. Paljon on ehtinyt tapahtuakin lukituksissa siitä, kun Emil Henriksson keksi ainutlaatuisen kiertyvien haittalevyjen toimintaperiaatteen lukitukseen vuonna 1907. 

Lukituksessa ja kulunhallinnassa on tapahtunut paljon uudistuksia viime vuosien aikana, kun yrityksissä halutaan korvata perinteiset avaimet ja kulkutunnisteet mobiilitunnisteilla tai älypuhelimien virtuaalisilla avaimilla.  

Abloy on paketoinut yli sadan vuoden turvallisuusosaamisen digitaaliseksi kulunhallintaratkaisuksi. Uusi ratkaisu on nimeltään Abloy CUMULUS, jonka avulla Abloy vastaa kasvavaan kysyntään mobiililaitteella ohjattavista lukitusjärjestelmistä. Ratkaisu yhdistää lukitustuotteet digitaaliseen kulunhallintaratkaisuun. Kulkeminen kohteisiin tapahtuu mobiililaitteen avulla.

Abloyn digitaalisista ratkaisuista vastaava Hanna Sillanpää on todennut, että CUMULUS on Abloyn seuraava askel kehityksessä, jossa mekaaniset avaimet muuttuvat digitaalisiksi ja lukot avaimettomiksi.

Digitaalisten lukkojen käyttö onnistuu myös ilman verkkoyhteyttä, joten niitä voi käyttää missä vain. Lisäksi CUMULUS on integroitavissa luotettavan pilvipalvelun kautta eri sovelluksiin, ja ohjelmointirajapinnat mahdollistavat CUMULUS-alustan yhdistämisen kolmannen osapuolen järjestelmiin, esimerkiksi varaus-, raportointi-, resurssienhallinta- ja kulunvalvontajärjestelmiin. 

 


Lue koko artikkeli Turvallisuus & Riskienhallinta -lehden numerosta 2/2023.

Tilaa lehti! 


 

Pysy ajan tasalla turvallisuudesta ja riskienhallinnasta.

Tilaa uutiskirje