Tapahtuma

Valtakunnallinen turvallisuustapahtuma Seinäjoella 25.-26.5.2023

Vuoden 2023 valtakunnallinen turvallisuustapahtuma järjestetään yhteistyössä Seinäjoen kaupungin kanssa. Turvallisuustapahtuman teemana on tutkimustieto ja teknologia.

Globaalin turvallisuusympäristön epävakauden syventyessä myös sisäisen turvallisuuden toimintaympäristön ennakoitavuus on heikentynyt. Uudessa tilanteessa korostuu tarve ymmärtää turvallisuuteen vaikuttavia monimutkaisia ilmiöitä.  

Tutkittu tieto auttaa ymmärtämään turvallisuuden kannalta keskeisiä ilmiöitä, niiden merkitystä ja mahdollisia vaikutuksia. Kun informaatioympäristö monimutkaistuu, luotettava ja oikea-aikainen tieto näistä ilmiöistä auttaa tekemään parempia päätöksiä. Tiedon avulla voimme myös suunnata resursseja sinne, missä niistä on eniten hyötyä.  

Toimintaympäristön muutoksessa on myös tärkeää uskaltaa kyseenalaistaa vanhoja toimintatapoja ja kehittää rohkeasti uusia. Kun uskallamme kokeilla uutta, voimme usein tehdä työmme nykyistä paremmin, vaikuttavammin ja tehokkaammin. Alati kehittyvän teknologian ja uusien innovatiivisten ratkaisuiden hyödyntäminen on tässä avainroolissa.  

Turvallisuus ei synny tyhjiössä. Turvallisuustapahtumassa tavoitteena onkin vaihtaa kokemuksia, tietoa ja osaamista yhdessä viranomaisten, elinkeinoelämän, järjestöjen ja kansalaisyhteiskunnan sekä tutkimuslaitosten ja korkeakoulujen kanssa. Tule paikalle kuulemaan, mitä tutkitun tiedon, innovatiivisen kehittämisen ja teknologian saralla tällä hetkellä tapahtuu! 

Rauhalassa ropisee -simulaatio tuo osallistujat yhteisen pulman äärelle

Tapahtuman aikana järjestetään Rauhalassa ropisee -turvallisuussimulaatio. Se on pelillistetty todellisuutta jäljittelevä ryhmätehtävä, jossa ratkotaan kuvitteellisen Rauhalan kunnan paikallista kriisiä. Simulaatioon voi osallistua matalalla kynnyksellä, ja jokainen ryhmä määrittää itse, kuinka aktiivisesti osallistuu tehtävän ratkaisemiseen. 

Turvallisuus-, tiede- ja teknologiamessut

Tapahtuman yhteydessä järjestetään turvallisuus-, tiede- ja teknologiamessut. Messuilla saat tietopaketin erilaisista turvallisuuden tuotteista, hyvistä käytännöistä, tutkimusprojekteista sekä erilaisista sisäisen turvallisuuden hankkeista.

Haluaisiko organisaationne/hankkeenne tulla esittelemään toimintaansa turvallisuusmessuille? Varaa maksuton messupaikka 7.5.2023 mennessä:

https://link.webropolsurveys.com/S/1D975C907BA5E53E

Lisätietoja messuista: https://sisainenturvallisuus.fi/turvallisuusmessut1

Ilmoittautuminen: https://link.webropol.com/s/turvallisuustapahtuma2023

Pysy ajan tasalla turvallisuudesta ja riskienhallinnasta.

Tilaa uutiskirje